ISPS-AUDIT

WAT IS ISPS? WAT IS EEN ISPS-AUDIT?

De ISPS-code is een reeks maatregelen om de veiligheid van schepen en havenfaciliteiten te verbeteren. Het schrijft verantwoordelijkheden voor aan regeringen, rederijen, personeel aan boord en haven- / faciliteit personeel die helpen bij het opsporen van veiligheidsbedreigingen en het nemen van preventieve maatregelen tegen veiligheidsincidenten die schepen of havenfaciliteiten overal ter wereld treffen. De ISPS-code vereist van haven- en scheepvaartorganisaties dat ze regelmatig veiligheidsaudits uitvoeren om de voortdurende naleving te controleren en te beoordelen. Wij zijn in staat om onafhankelijke ISPS-audits voor u uit te voeren.

Doel?

Het doel van de ISPS-code is het vaststellen van beveiligingsniveaus met passende beveiligingsmaatregelen en -procedures. De code stelt overheidsorganisaties in staat om dreigingsniveaus af te wegen tegen passende veranderingen in de kwetsbaarheid van schepen en havenfaciliteiten. Als gestructureerd kader biedt de Code een gestandaardiseerde manier om risico’s te evalueren. ISPS helpt ervoor te zorgen dat de beveiliging van schepen en havenfaciliteiten een risicobeheeractiviteit is.

HOE KUNNEN WE HELPEN MET ISPS-COMPLIANCE?

De International Ship and Port Facility Security Code (ISPS) vereist dat schepen, rederijen en scheepsexploitanten procedures hebben voor het uitvoeren van zowel interne als externe audits om ervoor te zorgen dat de bedrijfsorganisatie en individuele schepen voldoen aan hun internationale verplichtingen.

Even belangrijk is dat de International Ship and Port Facility Security Code (ISPS) ook vereist dat havenautoriteiten, havenexploitanten en sommige terminalexploitanten procedures hebben om ervoor te zorgen dat de faciliteit voldoet aan de ISPS-vereisten.

We bieden gekwalificeerde auditors uitgebreide praktische ervaring met het beheren en controleren van de Code.

Wij voorzien:

  • Begeleiding en/of productie van scheepsbeveiligingsplannen
  • Begeleiding en/of productie van Port Facility Security Plans
  • Beoordeling en audit door derden van beveiligingsplannen van havenfaciliteiten

Zoals altijd zijn we bij het uitvoeren van auditdiensten voor onze klanten bewust en gevoelig voor de vereiste voor minimale verstoring van de dagelijkse activiteiten van het gecontroleerde bedrijf.

Heeft u een vraag m.b.t. I.S.P.S.?