Havenbeveiliging & ISPS

PF Security B.V. gaat verder waar andere beveiligingsbedrijven stoppen.

Havens Up To Date

Door de aanhoudende terreurdreiging zijn de veiligheidseisen in transport en logistiek drastisch aangescherpt. Een goed voorbeeld hiervan is de in 2004 ingevoerde ISPS (International Ship and Port facility Security) code: een internationaal voorschrift voor de beveiliging van schepen en havenvoorzieningen. Wij volgen deze ontwikkelingen nauwgezet en hebben veel ervaring met het beveiligen en adviseren van havenbedrijven.

PF Security B.V. gaat verder waar andere beveiligingsbedrijven stoppen.

PF Security B.V. heeft na de oprichting in 2015 een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd en gaat zijn dienstverlening voor de internationale havengebieden verder uitbreiden.

Beveiligings- en bewakingsdiensten vanaf en op het water in internationale haven gebieden, waaronder Rotterdam, Moerdijk

PF Security B.V. meerdere schepen in het beheer die voldoen aan o.a. de RWS nota 2018, ILenT en de Europese ISPS wet- en regelgeving.

Ondanks de zich steeds verder ontwikkelende dienstverlening vanaf de ISPS gecertificeerde locaties zoals manbewaking, camerasystemen met de meest recente technologie en de mobiele surveillance vanaf land, blijft er een groot gat over en dat is de waterzijde.

De Europese ISPS wetgeving stelt echter dat er ook vanaf de waterzijde toezicht moet zijn. Bij een opschaling van het security level van 1 naar 2 is dit zelfs verplicht.

Potentieel doelwit

Is uw havenbedrijf een potentieel doelwit voor criminele activiteiten. Loopt uw havenbedrijf gevaar voor dreiging uit verschillende hoeken? Sinds de internationale code en Europese verordening in 2004 bent u als bedrijf verplicht om maritieme beveiligingsmaatregelen te treffen. Havenbeveiliging is noodzakelijk om de internationale en Europese verordeningen te kunnen handhaven. Regel direct een havenbeveiliger.

De ISPS-code is van toepassing op alle scheepvaart- en havenindustrieën. Zodra u actief bent in de haven valt u onder deze internationale code en moet uw havenbedrijf voldoen aan strenge veiligheidseisen. Maar hoe zit dat? 

Onze havenbeveiligers weten raad!

         Wat kunnen wij voor u betekenen.

 • Het maken van uw Port Facility Security Plan (PFSP)
 • Vervanging/inzet van een Port Facility Security Officer (PFSO)
 • Het periodiek auditen van uw Port Facility Security Plan
 • Uitvoeren en begeleiden van ISPS oefeningen
 • Snelle inzet van havenbeveiligers bij opschaling
 • De inzet van gateway bewaking
 • Tijdelijke toegangscontrole
 • Visitatie, controle op snelheid, alcohol en drugs

ISPS

Beveiligings- en bewakingsdiensten vanaf en op het water

PF Security B.V. gaat verder

Mocht u vragen hebben over de beveiligingsdiensten of aanvullend promotiemateriaal wensen zoals foto’s en filmmateriaal verwijs ik u naar mijn collega’s op 078-7858393 of info@pfsecurity.nl zij staan u graag te woord.
Meer info!

Port Facility Security Officer

Elke havenfaciliteit (Port Facility) in de wereld dient een Port Facility Security Officer (PFSO) te hebben. Dit staat omschreven in de Internationale Ship and Port Security Code (ISPS Code). Het is noodzakelijk dat er een Port Facility Security Office aanwezig is, zodat het beveiligingsplan – Port Facility Security Plan (PFSP) – wordt nageleefd.

Hieronder een aantal taken die de PFSO moet uitvoeren tijdens zijn werkzaamheden:

 • PFSA (Risicoanalyse) uitvoeren
 • PFSP (Beveiligingsplan) implementeren, waarborgen en uitvoeren
 • Veiligheidsbewustzijn ontwikkelen onder de werknemers
 • Doorontwikkeling van beveiligingspersoneel
 • Contact voeren m.b.t. de maatregelen met de SSO en CSO
 • Samenwerken met veiligheidsdiensten, zowel privaat als publiek

PF Security kan voor u het gehele certificeringstraject begeleiden en desgewenst het PFSA en PFSP voor u opstellen.